main

Gasolvärmare

Bästa gasolvärmaren 2024 – Smarta terassvärmare för alla smaker och stilar

2019-05-23 — av admin0

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det är ingen hemlighet att de flesta av oss svenskar längtar efter sommaren och att få sätta sig på altanen, balkongen, eller terrassen så fort solen tittar fram.

Vi vill och är också väldigt bra på att ta vara på sommarens soliga dagar och tack vare olika typer av gasolvärmare och terassvärmare kan vi dessutom förlänga säsongen eller sitta ute även på svala sommarkvällar. Det gäller både på våra privata uteplatser och uteserveringar.

Det blir snabbt kyligt när solen har gått ner och även om det inte finns något mysigare än att sitta utomhus när skymningen faller på är det här är inte alltid möjligt om sommaren. Och då kommer gasolvärmaren väl till pass.

En bra gasolvärmare eller annan typ av terrassvärmare är något av en självklarhet för många och de har nu sjunkit så pass mycket i pris att även privatpersoner kan köpa en värmare utan problem. Det är inte en särskilt stor investering, men som du har otroligt mycket glädje av.

Fördelen med gasolvärmare framför eldrivna värmare är att gasolvärmare vanligtvis blir billigare i drift. Gasolvärmare är också det självklara valet om du inte har tillgång till elektricitet, till exempel på landet eller ute i skärgården.

Säkerheten bör givetvis vara av högsta prioritet när det gäller gasolvärmare. Det gäller för det första brandrisken, men även när koldioxidhalten blir för hög i rummet där gasolvärmaren står.

Det här är givetvis viktigt i alla sammanhang när du använder en gasolvärmare vid inglasade utrymmen. Utomhus är det här inte ett problem. Många gasolvärmare har funktioner där de slås av direkt om de välter samt om koldioxidförbrukningen i rummet blir för hög.

Vi förknippar ofta terrassvärmare som ett sätt att förlänga sommarsäsongen på, men faktum är att den kan förgylla din tillvaro precis lika mycket på vintern.

Tänk dig att en gnistrande, solig vinterdag kunna slå dig ner på balkongen och njuta av eftermiddagskaffet medan gasolvärmaren håller dig varm och go under tiden. Eller varför inte dra upp till fjällen med husbilen eller husvagnen och håll värmen med hjälp av en gasolvärmare!

På uteplatsen vintertid när det är soligt väder är det också jättetrevligt att kunna bjuda över några vänner på en utomhusfika medan ni värmer er kring gasolvärmaren.

Gasol är ett bränsle som består av butan, propan, eller en blandning av de här två. i Sverige använder man en typ av gasol som innehåller minst 95% propan. Den gasen är ren och vid förbränningen får man en slutprodukt som består av huvudsakligen vatten, kväve, syre, och koldioxid.

När man tänker på gasol tänker man ofta på grillar som är en av de produkter där det kanske är vanligare för oss privatpersoner att ibland använda gasol. Det mesta av gasolen i Sverige används inom industrin och i Sverige är det cirka 4% gasol som säljs i flaskor och används av privatpersoner.

Förutom till grillar finns det även gasoldrivna kylskåp som ofta används på sommarställen utan el och gasol kan även användas till gasspisar, vilket fortfarande är bekant för så många i Sverige.

​Förutom till grillar finns det även gasoldrivna kylskåp som ofta används på sommarställen utan el och gasol kan även användas till gasspisar, vilket fortfarande är bekant för så många i Sverige. Gasolbränsle utvinns ur naturgas och råolja och har ett mindre utsläpp av koldioxid än olja och rent kol.

Premiumklassens vinnare är den svenska terrassvärmare Bullet från Bluegaz. I mellankategorin har vi värmaren Mr. Heater. För dig som vill ha en lite billigare variant har vi också ett bra budgetalternativ och den heter Landmann Terrassvärmare.

Missa inte vår otroligt spännande specialare i form av en konformad gasoldriven eldstad som fungerar som terrassvärmare. Läs vidare för att hitta gasolvärmaren för just dig!

Premium: Bluegaz Terrassvärmare Bullet

Den ståtliga premiumvinnaren från svenska Bluegaz AB har vunnit flera tester och anses vara överlägset bra och effektiv. Den snygga designen gör också att den passar in överallt.

Exempelvis i det moderna hemmet på grund av sin stilistiska profil, men även på lantstället vid stugan med röda knutar, tack vare att designen är diskret och smälter in överallt.


Mellan: Mr. Heater Gasolvärmare 1.1 kW

Gasolvärmaren i mellanprisklassen är en amerikansk produkt som har hittat vägen till Sverige och som förhoppningsvis når samma popularitet hos oss tack vare sin praktiska och smidiga funktion.

Eftersom den är portabel kan du använda den som terrassvärmare när du behöver det och sedan kan du helt enkelt ta med den när du ska gå ut med båten eller ut i skogen. Det här är helt enkelt en helt suverän, finurlig kombinationsgasolvärmare som du kan använda i många sammanhang.


Budget: Landmann Terrassvärmare Gasol Rostfri

En terassvärmare av gasol är väldigt praktiskt för dig som inte har någon el på ditt landställe, men gärna vill ha en trevlig värmare att förlänga säsongen med, alternativt något att använda för att kunna sitta ute gnistrande, vackra vita vinterdagar.

Med en terrassvärmare som är driven av gasol har du möjligheten att göra precis det och den här eleganta, men stabila värmaren ger dig precis det du behöver.


Special: Eldstad och Terrassvärmare Kon

Gillar du att sticka ut och vill ha någonting riktigt utöver det vanliga? Ta då en titt på den här underbara terrassvärmaren i form av en konformad eldstad som ger ett lyxigt och elegant intryck.

Det här är ingen vanlig eldstad utan en gasoldriven terrassvärmare och på toppen av den kan du välja mellan att använda antingen de obrännbara vedträna som medföljer eller kolbitar som också skickas med i leveransen.

Varför ska du lita på oss?

Panelmedlemmarna i det här testet har alla erfarenheter av terrassvärmare eftersom vi är både villaägare och sommarhusägare. Vi har gjort grundlig och noggrann research inför sammanställningen av det här testet.

Vem behöver en gasolvärmare?

Alla som vill ha en effektiv terrassvärmare, men inte har tillgång till elektrisk anslutning behöver välja en gasolvärmare istället för en eldriven terrassvärmare. Den passar utmärkt på landet, i växthus, och lusthus.

Eller varför inte välja en av de portabla terrassvärmarna med gasol som vi presenterar här. Då kan du till och med ta med dig din gasolvärmare ut i båten eller på utflykten.

Hur kom vi fram till vilka gasolvärmare vi skulle testa?

Vi har varit i kontakt med några av de främsta återförsäljarna av gasolvärmare i Sverige och bett om råd och tips för vad man ska tänka på när man väljer sin gasolvärmare. Vidare har vi frågat i två trädgårdsforum om medlemmarnas åsikter när det gäller gasolvärmare och fick många givande svar där.

Dessutom har vi läst en uppsjö tester och recensioner på nätet och på basen av all den här samlade informationen kunde vi sammanställa den här texten om de populäraste gasolvärmarna inför sommarsäsongen.

Hur testade vi gasolvärmarna?

Gasolvärmarna var med andra ord redan testade av både proffs och privatpersoner. Den här texten är en sammanställning av alla de omdömen som en stor bredd av människor givit.

Våra favoriter

Premium: Bluegaz Terrassvärmare Bullet

Bluegaz är ett svenskt varumärke som specialiserar sig på trädgårdsutrustning av olika slag. De har en bredd på produkterna och tillverkar allt från kolgrillar till terrassvärmare.

Flera av deras produkter har utsetts som bäst i test och särskilt deras gasolvärmare har blivit mycket populära. De har tagit marknaden med storm tack vare sina högkvalitativa produkter och korta leveranstider.

Terrassvärmaren Bullet är gasoldriven och tillverkad i rostfritt stål, känd för sin höga kvalitet och eleganta design och smarta konstruktion. Med i köpet får du en hjulsats som du kan använda för lättare förflyttning av den.

Vikten på 20 kilo kan tyckas vara ganska tungt, men faktum är att det är en stor trygghet att den står stadigt på terrassgolvet och tyngden är en fördel. Värmen har en effektiv spridning och det blir skönt och behagligt för de personer som samlas kring den.

Den kan stå intill ett loungeset utomhus eller mitt på terrassgolvet om det är mingeltillfälle. Bluegaz Bullet har en elektrisk tändgnista, så det är alltså bara att slå på den med en knapp. Cirka 5000 kronor kostar Bluegaz Bullet.


Mellan: Mr. Heater Gasolvärmare 1.1 kW

Mr. Heater är en väldigt populär gasolvärmare från USA som är lite speciell eftersom den är helt portabel. Gasolvärmaren är från början utvecklad för båt- och jaktliv, men den passar naturligtvis lika bra för dig som vill ha en liten, smidig gasolvärmare exempelvis på balkongen på uteplatsen eller på en mindre altan på sommarstället.

Den tar inte mycket plats och har ett praktiskt handtag med en hållare för gasolflaskan så att du vid behov kan ta den med dig om du till exempel vill ut på en vinterutflykt eller ska ut med båten.

Den är också lämplig för dig som är en seriös prepper och som vill ha saker hemma i förrådet för att möta eventuella förändringar i klimat- och samhällsstrukturer i framtiden.

Den är helt enkelt perfekt för alla uteaktiviteter där det ökar bekvämligheten och trivseln att ha värme med. Gasolvärmaren är en stor succé i tillverkningslandet USA och har nu börjat säljas här hos oss i Europa. Priset ligger på cirka 1800 kronor.


Budget: Landmann Terrassvärmare Gasol Rostfri

Den rostfria terrassvärmaren från Landmann har vunnit flera konsumenttester tack vare sin överlägset utvecklade teknik samt smidighet i användning. Stommen är tillverkad i lackerad stål och värmen går att ställa in steglöst.

Reflektionen sprider värmen åt alla håll. En steglös inställning gör den lätt att ställa in värmen på. Det här är verkligen en mycket prisvärd modell som gör att du kan använda dig av en effektiv värmekälla på de ställen du inte har tillgång till el.

Landmanns terrassvärmare är utrustad med ett toppskydd och gasolflaskan göms smidigt inne i värmaren och står därmed inte i vägen på uteplatsen. Materialet består av lackerad plåt och det eleganta utseendet gör definitivt att den här pryder sin plats var den än står.

Tack vare sin diskreta charm passar den olika inredningsstilar. Vikten på 5,2 kilo gör den stabil och stadig, men ändå flyttbar. Priset ligger på ungefär 1500 kronor.


Special: Eldstad och Terrassvärmare Kon

Specialaren vi valt att plocka fram idag är verkligen något utöver det vanliga! Det här är någonting för den riktiga finsmakaren som vill ha något som sticker ut och som samtidigt har extremt hög mysfaktor.

Terrassvärmaren är utformad som en eldstad. Den är tillverkad i komposit, men ser ut att vara tillverkad helt i betong. Ovanpå sockeln ligger det obrännbara vedträn eller kolbitar som brinner med hjälp av gasen från en gasolflaska.

Med i köpet får du ett snyggt överdrag till gasolflaskan som gör att den bara blir en diskret detalj i helheten på terrassen. Höjden på flammorna justerar du med vredet som sitter monterat på eldstaden.

Hela konstruktionen ger då ett intryck av att vara en eldstad i modern tappning. Det här är verkligen ett måste för dig som är intresserad av arkitektur och design att titta närmare på.

Den konformade  terrassvärmaren skapar verkligen en blickpunkt på uteplatsen och är en fantastiskt snygg inredningsdetalj, samtidigt som den värmer och skapar trivsel sena sommarkvällar. Priset landar på cirka 10.000 kronor.

Våra utmanare

Lounge Bord Kvadratisk

Här har vi återigen en gasolvärmare i form av en eldstad. Den här modellen skiljer sig en del från specialaren eftersom den har utrymme för gasolflaskan inuti bordet. Eldstaden finns i antingen svart eller antracit grå.

Materialet består av komposit, men ger intryck av att vara gjort av betong, därav det eleganta och stilrena utseendet. På bordet ligger en gasolbrännare i rostfritt stål som du täcker antingen med lavastenar eller obrännbara vedträn. Båda ingår i köpet.

Här får du alltså en klassisk vedbrasa i en elegant och trendig eldstad utan att behöva krångla och trixa med vedträn eller oroa dig för flygande gnistor. Måtten på eldstaden är 760 x 760 x 760 mm och den väger ca 70 kg. Priset ligger på ungefär 13.000 kronor.


Exklusiv Terrassvärmare Eldstad Shabby Chic

Efter att många har börjat bygga uterum i anknytning till sina hus, både våra permanenta boenden och villor, har det också blivit möjligt att öppna upp gränsen mellan utomhus och inomhus.

Här har du en perfekt terrassvärmare som du även kan ha på överbyggda terrasser utan att behöva oroa dig för rök och gnistor. Även den här är i form av en eldstad, men har ett material i träimitation.

Även här har du givetvis de stora fördelarna med gasol. Du tänder upp, justerar den, och stänger av den med endast ett knapptryck och du behöver inte krångla med att lägga in nya vedträn och försöka få elden tänd.

Det här är en produkt som höjer mysfaktorn på din uteplats betydligt och kommer definitivt att imponera på dina vänner. Här får du dock lägga ut en ganska stor slant: cirka 23.500 kronor kostar denna snygga gasolvärmare.


Infälld Eldstad Rektangulär

En klar fördel med gasol är de olika möjligheterna att vara kreativ även när det gäller terrassvärmare av olika slag. För vad sägs om ett matbord med en inbyggd värmare i form av en liten eldstad mitt på bordet?

Bordet köper du skilt från samma tillverkare. I eldstaden mitt på bordet lägger du helt enkelt i obrännbara vedträn som ingår i köpet och kopplar till en gasolflaska nedtill.

Under heta sommardagar kan du istället fylla behållaren med is och ha en perfekt plats för svalkande drycker av olika slag. För den här fantastiska terrassvärmaren i bordsvariant betalar du cirka 5500 kronor.


Mr. Heater Gasolvärmare 2.4 kW

Kommer du ihåg den portabla terrassvärmaren som vi introducerade i mellanklasskategorin? Då kanske du också vill spana in den här som är av samma tillverkare och fungerar enligt samma princip, men är aningen större.

Den här modellen värmer upp lite fler personer och kan faktiskt hjälpa ett helt sällskap hålla värmen en sen kväll eller en kall vinterdag. Priset landar på ungefär 2500 kronor.

Frågor och svar

Hur ska man lagra en gasolflaska?

Gasol är tyngre än luft och därför bör man undvika att lagra en gasolflaska under marknivå. Gas är fördelaktigt nog väldigt flyktigt och små mängder ventileras enkelt bort. Vid förvaring av en gasolflaska ska alltid huven till ventilen vara på.

Gasolflaskor ska alltid förvaras stående även om de är tomma. När du kopplar på gasolflaskan till gasolvärmaren ska du kontrollera värmarens gastillförande delar så att de inte är igenstoppade av insekter och skräp.

Det kan orsaka stopp i gasoltillförseln, vilket inte bara försämrar gasolvärmaren och funktionen utan kan också göra så att den slutar fungera helt och hållet.

Hur hanterar jag en gasolvärmare?

En gasolvärmare ska stå på ett vågrätt, stabilt, jämnt, och icke brännbart underlag och platsen ska vara vindskyddad. Gasolflaskan ska aldrig stå i direkt sol och den ska också vara på tillräckligt långt avstånd från andra värmekällor.

Flytta aldrig gasolvärmaren när den är i användning eller fortfarande är het. Lämna den heller aldrig utan uppsikt medan den är i användning eller fortfarande het.

När du monterar ihop din gasolvärmare vid leverans ska du dra åt alla skruvar efter att du monterat alla delar på plats. Se till att stabiliteten är maximal och att det inte finns något i gasvärmare som glappar och kan göra den svajig.

Kontrollera att alla fästen till slangarna sitter åt ordentligt och att slangarna inte är uttorkade eller spruckna eftersom de då kan läcka.

Svara

Eposten kommer inte att publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.