main

Terrassvärmare

Bästa hängande terrassvärmaren 2024 – Skön terrassvärme som inte är i vägen

2020-03-30 — av admin0

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med en terrassvärmare kan du bättre ta vara på kyliga sommarkvällar och du kan även förlänga både vår- och höstsäsongen på din uteplats. En bra terassvärmare kan du använda både på en mindre balkong och på en stor uteplats.

En hängande värmare är väldigt praktisk om du har en begränsad yta att vistas på som till exempel en balkong. En hängande terrassvärmare kräver att det är en taktäckt uteplats av något slag.

Hängande utevärmare använder sig ofta av infravärme och de som finns på marknaden drivs med elektricitet. Behöver du en gasoldriven terrassvärmare är det alltså svårt att hitta en hängande variant.

Men låt oss titta närmare på de hängande värmare som finns på marknaden. En hängande värmare kopplas alltså till ett vägguttag eller en fast anslutning.

Om du inte själv är duktig på det här med elektricitet kan du alltid anlita en elektriker att titta på hur du ska dra lampan för att få det så optimalt som möjligt på din uteplats.

Ofta är det bara att dra sladden med skarvsladd och har du ett uttag på utsidan är det naturligtvis det allra lättaste. Ska infravärmaren utan uttag kopplas in i husets elnät måste en elektriker utföra detta.

En stor fördel med en värmare är att den kan användas i uterummet utan att vara påverkad av väder och vind. En eldstad, till exempel, påverkas av vädret om det inte är så att du har en öppen spis på uteplatsen som är kopplad till en skorsten.

En sådan värme är dessutom inte särskilt effektiv utomhus. Fördelen med infravärmaren är att den ger en riktad värme oavsett om det blåser och den värmer endast upp kroppsytan och värmer inte upp den omgivande luften.

Tack vare det här kan det bli riktigt varmt och skönt även fast det är kyligt utomhus. Infravärmen är numera också riktigt billig i jämförelse med hur det var för några år sedan, då en hängande värmare kunde dra mycket el.

I dagsläget finns det värmare som ligger under 3 kr per timme i förbrukning, vilket är en rejäl sänkning i jämförelse med tidigare energiåtgång.

Infravärmaren finns i två varianter. Utöver den klassiska infravärmaren finns också en liknande teknik som kallas för halogen infravärmare. Fördelar med halogenvärmaren är att den omgående värmer upp dig.

Den har också ett starkt sken, vilket kan upplevas som negativt. Vissa kan också tycka att det är en fördel eftersom du då samtidigt lyser upp utrymmet. Det hela är egentligen en smaksak.

Installerar du en hängande värmare måste du se till att den kommer på lagom högt avstånd. Håller du din infravärmare för nära kroppen blir det alldeles för varmt att sitta i närheten av den.

En fördel är om den hängande värmaren har en fjärrkontroll att reglera värmen med. Det gör att det blir mindre viktigt på vilken höjd du ställer in infravärmaren då du enkelt kan anpassa den till utomhustemperaturen med inställningarna istället.

Premiumvinnaren är en terrassvärmare från Hortus som har allt man kan begära av en lyxig, hängande värmare. I mellanklassen vann den hängande Amiata infravärmare.

Vår budgetvariant heter Hecht Takhängd Infravärmare. En väldigt fin terassvärmare har vi också i och med vår specialare Hortus Terrassvärmare Panel Silver.

Premium: Hortus Terrassvärmare

Terrassvärmaren från Hortus fungerar för det första som vilken stilren inredningsdetalj som helst och är definitivt något som pryder sin plats och är ett blickfång på uteplatsen. Den snygga, svarta lampan består av rostfritt stål och pulverlackad aluminium.

Tunna aluminiumskärmar släpper igenom svagt ljus, vilket ger en trevlig effekt. Räckvidden är cirka 4-5 kvadratmeter, vilket gör att det ryms många omkring den här värmaren.


Mellan: Beliani Hängande Infravärmare Amiata

Amiata är en jättesmidig och nätt värmare som ger dig behaglig värme och ljussättning på din balkong. Den passar även perfekt i en vinterträdgård eller i ett växthus som används som uteplats.

Värmaren ger associationer till gammaldags ljuslyktor och skapar en ombonad och inbjudande känsla till uteplatsen med din stilrena design.


Budget: Hecht Takhängd Infravärmare

En hängande värmare i litet format, men som är ett riktigt kraftpaket och värmer upp till hela 15 kvm. Här har du en väldigt smidig värmare som diskret kan hängas upp, men ändå värmer upp en stor yta. Passar perfekt för mingelfester på terrassen eller festen en höstkväll i växthuset.


Special: Hortus Terrassvärmare Panel Silver

Terrassvärmaren från Hortus är unik i sitt slag och här har du en värmare som för tankarna till en lysrörsbelysning även om den är väldigt mycket snyggare och elegantare.

Modellen avger inget ljus, vilket gör att den är ytterst diskret och är perfekt att använda när du vill skapa hög mysfaktor på uteplatsen med punktbelysning. Då kommer den här inte att störa ljussättningen det minsta.

Varför ska du lita på oss?

Testet är rykande färskt och består av en ingående redovisning av modeller som är aktuella på marknaden just nu.

Vem behöver en hängande terrassvärmare?

Ingen måste väl direkt ha en hängande värmare, men för den som funderar på att skaffa en terrassvärmare till balkongen eller uteplatsen är det verkligen supersmidigt med en hängande värmare, både för att det är snyggt och extra praktiskt.

Att slippa ha en terrassvärmare stående på golvet bidrar till att du får mycket mer golvutrymme och ingen behöver vara rädd för att bränna sig på värmaren.

Hur kom vi fram till vilka hängande värmare vi skulle testa?

Det enklaste sättet att börja researcha marknaden på är alltid att läsa befintliga recensioner och tester. Vi ställde också frågan i några trädgårdsforum. Där fick vi många bra tips från entusiastiska ägare till terrassvärmare. På basen av den informationen kunde vi beställa hem de terrassvärmare vi ville testa.

Hur testade vi de hängande värmarna?

En person i panelen hade ansvar att testa ut en terrassvärmare under en månad. Allting skulle dokumenteras i en på förhand gjord enkät och panelmedlemmarna hade även ansvar att ta fram övrig fakta om lampan, såsom kvalitet, garantitider, m.m.

Lamporna testades under en månads tid och därefter samlade vi all fakta kring projektet och kunde redogöra för resultaten i det här testet. Inför testet hämtade vi hem alla hängande terrassvärmare från byggmax.se, cdon.se, och hemfint.se.

Våra favoriter

Premium: Hortus Terrassvärmare

Vi valde den här som premiumvinnare enbart på grund av att den är otroligt snygg och även för att att den är oerhört praktisk och dessutom värmeeffektiv.

Detta är en hängande infravärmare i halogenmodell och den värms upp på någon sekund. 80% av energin konverteras till värme och bidrar med generös värmesättning till alla personer som sitter runt bordet.

Terrassvärmaren går att ställa in på tre värmenivåer och totalt har halogenlampan en livstid på minst 5.000 timmar. Med köpet får du en praktisk fjärrkontroll och ett extra LED-ljus finns installerad på lampan som bidrar med ytterligare ljussättning till uterummet.

Det här är verkligen en innovativ allroundlampa för dig som vill ha en hängande utevärmare på din balkong eller terrass. Priset ligger på ungefär 2550 kronor.


Mellan: Beliani Hängande Infravärmare Amiata

Den smidiga och trevliga hängande infravärmaren Amiata är en elektrisk terrassvärmare som är liten och nätt i storlek och därför passar på många typer av uteplatser, särskilt på den allra minsta balkongen.

Den tar väldigt liten plats och man kan njuta av sköna sommarkvällar utomhus trots att det är svalare ute. När de andra redan slutat använda sina balkonger kan du fortsätta sitta ute och njuta av skymningen i en värme som är bekväm och behaglig.

Lampan värms upp väldigt snabbt och eftersom den är utrustad med halogenlampor har du två effektnivåer på lampan. Detta tycker vi är ett stort plus.

Monteringen av infravärmaren är konstruerad för att vara så enkel som möjligt och du placerar helt enkelt det medföljande fästet i taket och hänger därefter upp den med hjälp av den stabila och hållbara kedjan.

Det här är en väldigt mångsidig lampa som passar bra på balkongen i vinterträdgården, i växthuset, eller på verandan. Färgen på lampan är grå och materialet består av rostfritt stål, metall, och syntetiskt material.

Den levereras fullt monterad, så det enda du behöver göra är att hänga upp den på ett säkert och bra sätt. Lampan har en kabellängd på 102 cm, vilket gör att du kanske får använda dig av en skarvsladd för att få den placerad på den plats du vill.

Säkerhetsmåtten ska vara minst 25 cm från väggarna, 50 cm från taket, och 180 cm från golvet. Priset ligger på cirka 1900 kronor.


Budget: Hecht Takhängd Infravärmare

Takvärmaren från Hecht kan värma upp hela 15 kvm trots sin ringa storlek på 61 x 60 cm x 30 cm. Modellen är enkel att montera och du behöver bara en krok i taket för att kunna hänga upp den i den medföljande upphängningskedjan.

Den hängande värmare väger heller inte mycket, ca 2,6 kg, vilket ytterligare bidrar till att den är lätt att hänga upp. Sladdlängden är mer generöst tilltagen än vanligt och den har en sladdlängd på hela 150 cm.

Lampan består till största delen av rostfritt stål och har en snygg metallfärg som ger ett elegant och lätt futuristiskt utseende samtidigt som den är väldigt stilren.

Tack vare sin enkla design passar den ändå in på de flesta platser oavsett inredningsstil. Priset ligger på cirka 1100 kronor och är därmed en fantastisk budgetlampa som dessutom har två års garantitid.


Special: Hortus Terrassvärmare Panel Silver

Hortus har tagit fram en spännande terrassvärmare som är slank i sin design och den här kan du montera på taket eller direkt på väggen. Värmen fördelas jämnt över hela aluminiumpanelen och ramen är tillverkad i hållbart pulverlackat stål.

Det här är en infravärmare som inte avger något ljus, vilket halogenvärmare gör. Det här bidrar till ett ytterst diskret utseende och passar perfekt för dig som är noggrann med inredning och själv vill styra var du har ljuskällorna.

I köpet ingår en fjärrkontroll och det finns två effektnivåer på den som du kan styra med kontrollen. Effektområdet är cirka 3-5 meter, vilket kan räcka gott och väl.

På tre minuter har du full effekt och den värmer då hela ditt sällskap på bästa sätt. Måtten är på 23 x 109 cm. Driftskostnaden per timme blir 2,75-4,75 kronor beroende på vilket värmeläge du har inställt.

Priset för den här mycket exklusiva takhängda infravärmaren ligger på cirka 2600 kronor. Den är ensam i sitt slag och något för den som är mån om att ha sin egen unika stil när det gäller komfort och inredning.

Våra utmanare

Beliani Infravärmare Hängande Metall Kaba

Vi gillar verkligen skarpt det här terrassvärmaren som ser ut som ett litet UFO som svävar i luften. Den är praktisk och inte minst elegant och monteras enkelt genom att sättas upp i en krok i taket.

Det blir som vilken lampa som helst, bara med den smarta funktionen att detta är en infravärmare. Ett stort extra plus för kabellängden som är på hela en 80 cm. Färgen på den här modellen är silver, vilket kanske också bidrar till våra referenser till en farkost. Priset ligger på ungefär 2000 kronor.


Hortus Terrassvärmare Hängande 1200/2100 W GT

Som ni säkert har märkt har vi flera hängande värmare från tillverkaren Hortus och till detta finns en anledning. De tillverkar helt enkelt det bästa utbudet av olika modeller.

Här har vi deras minsta variant på 60 cm i diameter som är perfekt att ta med på resan och varför inte använda i förtältet till husbilen eller husvagnen. Den har extremt kort uppvärmningstid och är varm på några sekunder och bjuder därmed på full värme med en gång. Priset ligger på cirka 2200 kronor.


Sunred Terrassvärmare Sirius

Snygga Sirius från Sunred har en fjärrkontroll och 3 värmelägen. Lampan har en särskilt fin design där ljuset från infravärmen diskret strålar ner över bordet eller den plats där man valt att hänga den.

Utseendet på skärmen av borstat rostfritt stål samt den snygga kedjan bidrar till lampans elegans. Priset ligger på cirka 1500 kronor.


Sunred Terrassvärmare Hängande Svart 1500

Om du tyckte att vår premiumvinnare från Hortus var lite i dyraste och lyxigaste laget har vi glädjen att här får presentera en variant av märket Sunred som är snarlik men lite billigare.

Den jättesnygga skärmen i aluminium ger ett veckat intryck och påminner därför förvillande mycket om en lampskärm i tyg, vilket bidrar till det fina utseendet.

Den hängande värmaren från Sunred har hela tre värmelägen och är utrustad med en praktisk fjärrkontroll. Som sagt är den lite mer av ett budgetalternativ med sina cirka 1900 kronor.


Hortus Terrassvärmare Hängande 600/1500w HA

Den hängande värmaren har ett helt unikt utseende och är perfekt att ha i växthuset, balkongen, eller på terrassen. Modellen kan också användas inomhus om du vill ha snabb och tillfällig uppvärmning på något ställe.

Med i köpet får du också ett praktiskt skyddsöverdrag som du enkelt och smidigt kan använda för att skydda den under säsongerna när den inte är i bruk.

Den är tillverkad i färdigbehandlad aluminium och kan ställas in i flera värmelägen. En av de värmare på marknaden som är billig i drift. Priset ligger på anspråkslösa 1300 kronor.


Infravärmare hängande STROMBOLI

Den hängande värmaren Stromboli är en flexibel infravärmare som du kan montera på många olika ställen, bland annat hängande under ett parasoll. Det otroligt smidiga med den här modellen är att den går att fälla ihop så att den kan vara kvar om du fäller ihop parasollet.

En effektiv och skön infravärmare sprider värmen omedelbart och man upplever en behaglig känsla av värme och solsken. Priset ligger på cirka 2200 kronor.

Frågor och svar

Hur stor är driftkostnaden för en hängande värmare?

Som tidigare nämndes i testet är driftkostnaden mycket varierande och i de fall vi har fått fram uppgifter om detta i det här testet så har vi angivit det i beskrivningen av produkterna.

Men det går att räkna ut det även på egen hand. 1.000 watt = 1 kw och 1 kw:s elförbrukning kostar cirka 1 kr. Är du osäker inför ditt val kan du alltid kontakta tillverkaren direkt.

Vad ska jag tänka på innan jag köper en hängande värmare?

Det finns några saker att på förhand tänka igenom innan du börjar se dig om efter en lämplig, hängande terrassvärmare. Börja med att mäta hur stor yta som ska värmas upp och om det här utrymmet är inglasat eller ska användas utomhus.

Fundera också på om du vill ha en traditionell infravärmare med halogen eller en utan. Vidare ska du fundera över om du vill kunna reglera värmen och om du vill att lampan ska vara flyttbar.

Svara

Eposten kommer inte att publiceras. Nödvändiga fält är markerade med *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.